Leave Your Message
Ituaiga o paipa Drill ma Tubular Cutter

Alamanuia malamalama

Ituaiga o paipa Drill ma Tubular Cutter

2024-08-29

E tele ituaiga eseese o tipi tubular o lo'o maua i le suau'u & kesi alamanuia. O talosaga e masani lava ona motusia paipa vili, paipa vili, po'o le toe aumai o le manoa fa'auma mai le vaieli e ala i le tipiina o se so'oga fa'apa'au po'o le tipi e fa'amalo ai le fa'apotopotoga fa'apipi'i.

E pei o mea uma e faʻapipiʻiina i totonu o le vaieli, e taua le fuafua ma filifili le tipi saʻo mo talosaga taʻitasi faʻatasi ai ma lona auala faʻapipiʻi. O le mea e lelei ai, o galuega tipi uma e sili ona faia i le paipa vili poʻo le manoa faʻamaeʻaina i le vevesi, e masani ona mamafa le manoa faaopoopo i ai le 10%, pe a mafai. O le fa'aleagaina o le atigipusa, po'o tua o le paipa, e mafai ona tupu pe a sese le filifilia o le tipi. O nisi tipi e le mafai ona tipi i totonu o se siosiomaga kesi, o lea e mafai ai ona avea le maualuga o le sua ma le ituaiga ma mea e tatau ona mafaufau i ai. Afai e tatau ona ta'avale se ta'i pa'u i le laiga palau uaea, ona i ai lea o se tulaga maualuga e ono vaelua le palau pe pa'u i le faagaioiina o le tipi. O mea faigaluega tipi uma e tatau ona fa'aogaina i totonu o latou fa'atonuga o le vevela ma le mamafa.

Ituaiga Cuter i luga o le Maketi

O filifiliga tipi e mafai ona tu'uina lautele i vaega nei:

  • Otioti mea pāpā
  • Electromechanical Cutters
  • Ooti vaila'au
  • Uila ootiina Radial

Pa'uCfai mai:

E mafai ona fa'amavae atili i lalo mea fa'apipi'i fa'apipi'i i fa'aoga nei.

  • Meafaigaluega fa'afefeteina o le kola e tipi ai:E fa'aoga ia mea e motusia ai paipa i galuega toe fa'aleleia, fa'aoga sa'o taimi fa'atatau o mea pāpā e tipi ai kola vili ma isi mea mamafa. O le taumafaiga e tipi e tatau ona faia i luga a'e o le togi. O le tele o le faaleagaina o le paipa ma le vaeluaina o le a tupu i le faagasologa.
  • Otioti Totogi Fa'atusa:O nei mea e fa'aaogaina ai mea pāpā e fa'ao'o atu ai se pa i totonu o se u'amea jet e ati ma tipi le mea fa'atatau. O lo'o fa'aaogaina mo le fa'amuta sa'o i fa'agaioiga i lalo. O le mu o le tubular o loʻo faʻamoemoeina i le taimi o le tipiina ae ua faʻaleleia atili e faʻaitiitia ai lenei aafiaga. O nisi tipi ua mamanuina e vaeluaina le kola ma faʻasaʻo le tubular i lenei faiga. E mana'omia le manatunatu pe a fuafuaina se fa'amae'a ina ia mautinoa e mafai ona fa'atulaga sa'o le tipi mo se tipi e fa'asa'o ai le fa'aputu. E mafai ona fesoasoani se u'u i luga a'e o le pusa i lenei faiga.

Fa'aaliga: E ui e masani ona fa'aputu mea papa i totonu o le fale suau'u atonu e faigata ona felauaiga i le vaieli i se fa'aaliga pu'upu'u ona o tapula'a a le atunu'u. E mafai ona tipi fa'atasi ma le manoa i le vevesi po'o le fa'amalosi.

Kemisi ma Radial Tipoti sulu:

  • Ooti vaila'au:O nei mea e fa'aogaina vaila'au pei o le bromine trifluoride e fa'amavae mama ai metala e aunoa ma ni otaota. E sili ona aoga i siosiomaga ma'ale'ale pe faigata ona maua, peita'i o lo'o iai ni puipuiga fa'apitoa mo le saogalemu e mana'omia ina ia mafai ai ona fa'aogaina nei mea faigaluega ona o vaila'au fa'aleagaina ma a latou oloa lua.
  • Uila tipi tipi (RCT):Fa'aaogaina se va'alele plasma e tipi ai mea. O lenei mea faigaluega e le pa'u ma e mafai ona fa'apipi'i vave i le lalolagi atoa ona o le fa'aitiitia o tapula'a o felauaiga, e ui lava e iai ni fa'alavelave i lenei mea.
  • Ona o la latou gaioiga tipi e leai se mumu o le tubular. O nei ituaiga meafaigaluega e masani lava ona na o le pau lea o le filifiliga e tipi ai paipa vili.

Fa'aaliga: Ona o le natura o nei mea faigaluega e taua le tu'ufa'atasia sa'o. O nei mea faigaluega uma e lua e mafai ona a'afia i le pipii i le puipui o le paipa i le taimi o le tipiina. Lelei fa'agaoioia ma le manoa i le vevesi fa'aopoopo 10%.

Ooti Electromechanical:

  • Ooti Electromechanical:O nei tipi e faʻaaogaina ulu taʻavale poʻo le toe faʻafoʻiina o ulu poʻo lau e faʻamalo eletise ma mataʻituina mai luga i le taimi o le tipiina. O ituaiga mea faigaluega nei e lelei mo si'osi'omaga o mea pāpā po'o vaila'au e lamatia ai, po'o nofoaga e le mafai ai ona la'u atu i le vaieli. E ui ina ta'u mai e le tele o mea faigaluega e mafai ona tipi a latou meafaigaluega i le vevesi ma le fa'amalosi, o le manoa i le vevesi o le a sili ona lelei. O le manoa o lo'o fa'amalosi, e mana'omia le iloiloga e 'alofia ai fa'afitauli o mea faigaluega fa'apipi'i o lo'o pipii i luga o le tubular male, po'o pe a tu'u se mea faigaluega i le taimi o le tipi e le mafai ona toe amata ona o le tapula'a o latou mamanu. O le toe maua mai o meafaigaluega e mafai ona avea ma luʻitau pe a tulaʻi mai se eletise puʻupuʻu i le taimi o le tipiina. E pei o le tele o tipi, e manaʻomia le saʻo saʻo mo le manuia.

Fa'aaliga: O se tasi o fa'amanuiaga sili o tipi eletise i luga o isi auala tipi o le mafai lea ona faʻamaeʻaina le tele o tipi i le taimi e tasi i totonu o le vaieli.

MalosiE leai ni mea papa i lalo ole tipi

  • E leai ni mea papa i lalo o le tipi e aofia ai se masini taula ma se
  • O le mea faʻapipiʻi taula e taula le meafaigaluega tipi i le puipui i totonu o le paipa e tipiina, e puipuia ai le meafaigaluega mai le gaoioi i le taimi o le tipiina; o le afi e maua mai ai se sua u'amea u'amea maualuga-maualuga ma maualuga-omiga e fufulu ma fa'apalapala le paipa, ma fa'apea ona ausia le fa'amoemoega o le tipi.
  • Saogalemu filifiliga e mafaufauina, pe a le mafai ona unchored le meafaigaluega i le taimi o galuega, e ala i le faʻaogaina o le 230mA o loʻo i ai nei poʻo le siiina o le uaea sili atu i le 1.6T malosi e sele ai pine sele ma tatala le manoa meafaigaluega.

O lo'o ta'ua i lalo se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga na fa'atautaia e le au inisinia a Vigor i se nofoaga o suau'u i Saina mo fa'amatalaga:

O le taimi nei ua tapunia le puipuiga o le mamafa, kata pamu i lalo, tipi muamua 2-3 / 8" paipa, tipi loloto 825.55m. O leΦ43 Wireline Non-explosive Downhole Cutter sa faʻaaogaina mo le fausiaina, ma o le mamafa faʻamalolo na siitia e 8t, ma o le tipi na faʻamaeʻaina manuia i le 804.56m, ma o le aofaʻi o le taimi tipi e tusa ma le 6min.O le faʻailoga e mama, leai se flanging, leai se faʻalautele lautele.

E oʻo mai i le taimi nei, o le Non-explosive Downhole Cutter mai le Vigor ua avea ma se tasi o mea e sili ona lauiloa i lalo ole paipa vili paipa, o le meafaigaluega ua matua lauiloa e tagata faʻauʻu mo lona faʻatuatuaina maualuga, pe afai e te fiafia i le Vigor's Non-explosive Downhole Cutter. , faamolemole aua le faatuai e fesootai mai ia i matou.

Mo nisi fa'amatalaga, e mafai ona e tusi i la matou pusameliinfo@vigorpetroleum.com&marketing@vigordrilling.com

news_imgs (8).png