Leave Your Message
Top 10 Well Completion Tools

Tala Fou

Top 10 Well Completion Tools

2024-04-18

O ituaiga o mea faigaluega i lalo e masani ona faʻaaogaina i le faʻamaeʻaina o le suauʻu i fafo ma laina gaosiga e aofia ai: Packer, SSSV, Sliding Sleev, (Nipple), Side Pocket Mandrel, Seating Nipple, Flow Coupling, Blast joint, Valve Suʻega, Valve drain, Mandrel, Plug , ma isi.

img (1).png

1. Fa'aputu

O le packer o se tasi lea o meafaigaluega pito i lalo e sili ona taua i le manoa gaosiga, ma o ana galuega autu e faapenei:

Tu'ufa'atasi le gaosiga o laulau e puipuia ai le fa'alavelave ma le fa'alavelave o le vai ma le mamafa i le va o laulau;

Tu'ueseeseina o le sua fasia ma le gaosiga o le suavai;

Fa'amalieina mana'oga eseese mo le gaosiga o le suau'u (kasa) ma galuega toe fa'aleleia;

Taofi le sua o le pusaaisa i totonu o le atigi pusa e puipuia ai le atigipusa ma mautinoa le gaosiga saogalemu.

 

O packers faʻaaogaina i le suauʻu i fafo (gas) faʻamaeʻaina fanua e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: toe maua ma tumau, ma e tusa ai ma le auala faʻatulagaina, e mafai ona vaevaeina i latou i le faʻaogaina o le hydraulic, faʻainisinia ma le faʻaogaina o le uaea. E mafai ona vaevaeina packer i le tele o ituaiga, ma e tatau ona faia se filifiliga talafeagai e tusa ai ma manaoga o le gaosiga moni. O vaega pito sili ona taua o le fa'apipi'i o fa'ase'e ma pa'u, ma o nisi fa'apipi'i e leai ni fa'ase'e (fa'amau mo vaieli matala). E tele ituaiga o packers, o le galuega autu o le lagolago i le va o slips ma le faʻamau ma le faʻamaufaʻailoga i le va o faʻamau ma le faʻamau e faʻamau ai se tulaga patino.


2. Downhole saogalemu valve

O le valve saogalemu i lalo o se masini e pulea ai le tafe le masani o le vai i totonu o le vaieli, e pei o le afi i luga o le faʻaogaina o le suauu i fafo, o le gau o le paipa, faʻafefe, le pulea o le suauʻu lelei e mafua mai i le mafuie, ma isi, ina ia e mafai ona tapunia otometi le valve saogalemu downhole e iloa ai le pulea tafe o le vai i totonu o le vaieli.

1) Fa'avasegaina o valve saogalemu:

Uaea u'amea toe maua mai le valve saogalemu

Suauu paipa feaveai valve saogalemu

Casing annulus safety valve O le valve saogalemu e masani ona fa'aogaina o le paipa feavea'i saogalemu valve

 

2) Fa'avae o gaioiga

O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eleele, o le suauʻu eletise e tuʻuina atu i le puʻupuʻu faʻapipiʻi i le piston e ala i le paipa faʻatonutonu eletise eletise, tulei le piston i lalo ma faʻapipiʻi le tautotogo, ma tatala le valve flap. Afai o loʻo tumau pea le faʻamalosi o le hydraulic, o le valve saogalemu o loʻo i totonu o le tulaga tatala; faʻamalolo O le mamafa o le laina eletise eletise e tuleia i luga e le tautotogo o le tautotogo e faʻanofo ai le piston i luga, ma o le valve plate o loʻo i totonu o se tulaga tapuni.


3. Sliding lima

 

1) E mafai e le lima fa'ase'e ona tapuni pe fa'afeso'ota'i le feso'ota'iga i le va o le manoa gaosiga ma le avanoa fa'aanumera e ala i le felagolagoma'i i le va o lima i totonu ma fafo. O ana galuega tauave autu e faapea:

 

Fa'aoso le sasa pe a mae'a lelei;

Ta'amilosaga fasioti;

Si'i kesi

pamu vaalele nofo

E mafai ona faʻaogaina vaieli faʻapipiʻi mo le tuʻufaʻatasia o gaosiga, suʻega faʻapipiʻi, tui faʻapipiʻi, ma isi;

Fa'afefiloiga fa'afefiloi fa'atele;

Su'e le polo i totonu o le vaieli e tapuni ai le vaieli po'o le su'eina o le mamafa o le paipa;

Fa'asalalau vaila'au vaila'au anticorrosion, ma isi.

 

2) Fa'avae galue

O le lima fa'ase'e e tapuni pe fa'afeso'ota'i le ala i le va o le paipa suau'u ma le avanoa fa'anumera e ala i le fa'agaoioi o le lima i totonu. A fa'asaga le ala o le lima i totonu i le ala o le tino lima fa'ase'e, o lo'o avanoa le ala fa'ase'e. A tautevateva le lua, ona tapuni lea o le lima fa'ase'e. O loʻo i ai se paʻu galue i luga o le pito i luga o le lima faʻafefe, lea e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le masini e pulea le tafe i lalo e fesoʻotaʻi ma le lima faʻafefe. O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga pito i luga o le pito i luga ma le pito i lalo o le lima i totonu, lea e mafai ona galulue faʻatasi ma le faʻamaufaʻailogaina o le masini lalo mo le faʻamau. Fa'afeso'ota'i le mea faigaluega sui lima fa'ase'e i lalo o le manoa meafaigaluega autu, ma fa'atino le fa'agaioiga uaea u'amea. E mafai ona ki ma tape le lima fa'ase'e. O nisi oi latou e mana'omia le te'i i lalo e fa'anofo ai le lima i lalo e tatala ai le lima fa'ase'e, a'o isi e mana'omia le fa'ate'ia i luga e fa'aoso ai totonu.


4. Susu

 

1) Fa'avasegaina ma le fa'aogaina o le susu galue

Fa'avasegaina o susu:

(1) E tusa ai ma le auala faʻatulagaina: e tolu ituaiga: selictivity, Top NO-GO ma lalo NO-GO, e pei ona faʻaalia i Ata a, b, ma c.

O nisi mandrels e mafai ona i ai uma ituaiga filifiliga ma luga taofi (e pei ona faaalia i le Ata b). O le mea ua taʻua o le ituaiga filifiliga o lona uiga o le totonugalemu o le mandrel e leai se vaega e faʻaititia ai le lautele, ma e tutusa le tele o le meafaigaluega nofonofo e mafai ona ui atu i ai, o lea e mafai ai ona tuʻu i lalo le tele o mandrels tutusa i le manoa paipa tutusa, ma o le taofi pito i luga o lona uiga o le totonugalemu o le mandrel faʻamaufaʻailogaina o le O le pito i luga o le taofi faʻatasi ma se laʻasaga gaioi i le faʻaititia o le lautele vaega galue i le pito i luga, ae o le faʻaititia o le lautele vaega o le pito i lalo o loʻo i lalo, o le faʻamaufaʻailoga vaega o e le mafai ona ui atu le polo, ma o le taofi i le pito i lalo e masani ona faʻapipiʻi i le pito i lalo ole manoa paipa lava e tasi. E fai ma mea e tautau ai meafaigāluega ma puipuia ai uaea mea faigaluega mai le pau i lalo o le vaieli.

 

(2) E tusa ai ma le mamafa o galuega: o loʻo i ai le mamafa masani ma le maualuga o le mamafa, o le muamua e faʻaaogaina mo vaieli masani, ma o le mea mulimuli e faʻaaogaina mo vaieli suauʻu ma kesi maualuga.

Fa'aogaina o susu:

Nofo i totonu o le jammer.

Nofo i lalo o le eleele e otometi ona pulea le valve saogalemu.

Nofo i totonu o le alavai siaki.

Tamomoe i totonu o se mea faigaluega fesoasoani (pousa) e faaitiitia ai le mamafa o le ulu.

Galulue faʻatasi ma Polished Nipple, faʻapipiʻi lima vavae poʻo pup sooga, toe faʻaleleia paipa suauu leaga poʻo paipa mafiafia latalata i le suauu.

Nofo ma tautau i lalo mea faigaluega e fua ai.

E mafai ona taofia le manoa meafaigaluega mai le pau i le pito i lalo o le vaieli i le taimi o le laina telefoni.


5. Mandrel Taga Itu

1) Fa'atonuga fa'atino

O le Side Pocket Mandrel o se tasi o meafaigaluega taua i lalo mo le maeʻa lelei. O lo'o tu'ufa'atasia ma va'a si'i kesi eseese e iloa ai auala eseese e si'itia ai le kesi, fa'asu'e vai o le tele o lapo'a, ma iloa ai tui fa'apipi'i. O lona fausaga o loʻo faʻaalia i le ata, e aofia ai vaega e lua, o le paipa faʻavae ma le paʻu eccentric, o le tele o le paipa faʻavae e tutusa ma le paipa suauu, o le pito i luga o loʻo i ai se lima faʻatulagaina, ma o le faʻailoga eccentric e iai. se ulu e iloagofie ai meafaigaluega, se toga loka, se fa'amau fa'amau ma se pu feso'otaiga i fafo.

 

2) Fa'aaliga o Mandrel Pocket Itu:

Tu'uga: Fa'asa'o ituaiga uma o mea faigaluega i lalo ma fa'asa'o sa'o i totonu o le paelo fa'ailoga.

Fa'ailoaina: O mea faigaluega i lalo ole lapo'a sa'o o lo'o fa'asolo ile paelo fa'a'ese'ese, a'o isi meafaigaluega lapo'a e ui atu ile paipa fa'avae.

Ole mamafa ole su'ega e fa'atagaina.

2) Ole galuega ole Side Pocket Mandrel: si'itia kesi, tui vaila'au vaila'au, tui vai, ta'amilosaga fasiotiga, ma isi.


6. Fa'amau

A leai se alavai saogalemu i lalo po'o le pa'u o le saogalemu, e galue le uaea u'amea, ma o se polo e tutusa le lapopoa e tu'u i lalo i totonu o le pa'u galue e tapuni ai le vaieli. Su'ega o le mamafa o paipa ma le fa'apipi'iina o mea fa'apipi'i i le taimi e fa'amae'a lelei ai po'o le toe fa'aleleia o galuega.


7. Valau si'i kesi

O le valve si'i kesi e tu'u i lalo i totonu o le pa'u ga'o eccentric, lea e mafai ona iloa auala eseese o le gaosiga o le kesi, e pei o le fa'aauau pea o le si'itia o le kesi po'o le si'itia o le kesi.


8. Flow coping

O le faʻafefe o le tafe o se paipa mafiafia, o lona lautele totonu e tutusa ma le paipa suauu, ae o le pito i fafo e laʻititi laʻititi, ma e masani ona faʻaaogaina mo pito i luga ma pito i lalo o le valve saogalemu. Mo vaieli suau'u ma kesi e maua mai, o vaieli suau'u fa'atasi ai ma galuega lautele e mafai ona filifili e fa'aoga pe leai. A tafe atu le kesi suau'u maualuga i totonu o le valve saogalemu, o le a mafua ai le faʻamalo ona o le faʻaititia o le lautele, e mafua ai le tafia o le taimi nei ma ofuina i ona pito i luga ma lalo.


9. Suauu alavai alavai

E masani ona faʻapipiʻi le alavai alavai i le 1-2 paipa suauu i luga aʻe o le siaki siaki. O le tafega o le vai i totonu o le paipa suauʻu pe a sii i luga le galuega suʻesuʻe pamu, ina ia faʻaitiitia ai le uta o le faʻaogaina o galuega ma puipuia ai le vai lelei mai le faʻaleagaina o le faʻavae ma le siosiomaga. E lua ituaiga alavai alavai o le suau'u i le taimi nei: alavai e togi ai le tootoo ma alavai e togi ai polo. O le muamua e sili atu ona talafeagai mo suauʻu manifinifi ma vaieli suauʻu mamafa ma maualuga vai tipi; o le mea mulimuli e faʻaaogaina mo vaieli suauʻu mamafa e maualalo le vai tipi ma e maualuga lona tulaga manuia.

10. Su'e paipa

 

1) Faamoemoega: E faʻaaogaina e aveese ai poloka sima, sima sima, solo malo, tioata masima eseese poʻo teuina, burrs perforation ma uʻamea oxide ma isi palapala o totoe i luga o le puipui totonu o casing, ma i le avanoa Unimpeded i meafaigaluega downhole eseese. Aemaise lava pe a laʻititi le avanoa faʻasalalau i le va o le meafaigaluega i lalo ma le totonugalemu o le pusa, o le isi laasaga o le fausiaina e tatau ona faia pe a maeʻa le solo.

2) Faʻatulagaina: E aofia ai le tino, ipu naifi, poloka faʻamau, poloka poloka ma isi vaega.

3) Ta'iala galue: a'o le'i ulu atu i le vaieli, o le maualuga o le fa'apipi'iina o le vaega tele o le si'osi'omaga e sili atu nai lo le pito i totonu o le pusa. A maeʻa ona ulu atu i totonu o le vaieli, e faʻamalosi le lau e faʻapipiʻi i lalo le vaipuna, ma o le puna e maua ai le malosi o le fafaga radial. A oloina mea malō, e mana'omia ni nai si'isi'i e va'ava'ai i totonu o le pusa. O lo'o feso'ota'i le va'a i le pito i lalo ole manoa paipa i lalo, ma o le fa'agaoioiga i luga ma lalo ole manoa paipa o le fafaga axial i le faagasologa o le tautau i lalo.

E mafai ona iloa i le fausaga o le lau, o lau ta'amilosaga ta'itasi e lua ona mata tipi i totonu ma fafo. Aafiaga olo. O lau e pei o le fasi pepa o loʻo tufatufaina tutusa i luga o le pito i luga o le sikola e tusa ai ma le laina agavale agavale, lea e aoga i le pito i luga e toe foʻi ai palapala e aveese ai otaota.

Vigor e taulaʻi i le gaosiga ma le atinaʻeina o meafaigaluega eseese mo le suauʻu ma le gaosiga o le kesi, ma o meafaigaluega faʻamaeʻaina na gaosia e Vigor ua faʻaaogaina i le tele o suauʻu i le salafa o le lalolagi ma ua matua lauiloa e tagata faʻatau. E oʻo mai i le taimi nei, ua ausia e Vigor le galulue faʻatasi ma le tele o tagata faʻatau i le fanua o meafaigaluega faʻamaeʻaina. Afai e te fiafia i le viliina ma le faʻamaeʻaina o meafaigaluega a Vigor, faʻamolemole aua le faʻatuai e faʻafesoʻotaʻi ma matou.