Leave Your Message
Mea Fa'akomepiuta Fa'aaogaina i le palaka Alalaupapa Fa'atasi ma le fa'amau Frac

Alamanuia malamalama

Mea Fa'akomepiuta Fa'aaogaina i le Poloka Alalaupapa Fa'atasi ma le Fa'amau Frac

2024-09-20

O le fa'auigaina o se mea tu'ufa'atasi o se mea e faia i mea e sili atu ma le tasi. Mo a tatou faʻamoemoega, o le composite e faʻatatau ile fiberglass. O pa'u tu'ufa'atasi uma e masani lava ona faia i mea fiberglass, o se tu'ufa'atasiga o alava tioata ma se mea resini. O alava tioata e matua manifinifi, 2-10 taimi laʻititi nai lo le lauulu o le tagata, ma o loʻo faʻaauau pea ma manuʻa / lalaga i totonu o le resin pe tipi ma faʻapipiʻi i le resini. O mea resini o le mea lea e fusia faatasi ai le tioata, e mafai ai ona faʻaleleia. O le mea autu, o alava tioata ma resini e tu'ufa'atasia ona fa'amālōlōina lea i se malo. Mai iina, o le malo e faʻaaogaina i se foliga e mafai ona faʻaaogaina. E tele auala e tuʻufaʻatasia ai le resini ma le tioata e ausia ai le sini manaʻomia. O nisi o auala gaosi tu'ufa'atasi o lo'o fa'aaogaina i le fausiaina o palaka tu'ufa'atasi o manu'a filament, afifi fa'afefiloi, ma mea tu'u fe'avea'i resini. O nei ituaiga taʻitasi e tuʻufaʻatasia le resini ma le tioata i auala e ausia ai meatotino eseese.

Manu'a Filament

Faatasi ai ma manu'a filament tu'ufa'atasi, alava tioata faifai pea e toso i totonu o se resin vai e fa'alavalava ai. Ona ta'atia ai lea o alava i se mandrel u'amea e fai ai se paipa fa'afefiloi. O le taimi lava e ausia ai le lautele o fafo (OD) o le mea tu'ufa'atasi e mana'omia, ona aveese lea o le paipa tu'ufa'atasi & mandrel u'amea mai le masini ta'amilomilo ma fa'amalolo i totonu o le ogaumu e fa'atupu ai se fa'afefiloi malo. A maeʻa ona faʻamalolo, e aveese le mandrel uʻamea ma e mafai ona faʻapipiʻiina le paʻu tuʻufaʻatasi o totoe i vaega eseese.

E lelei tele le tu'ufa'atasi manu'a filament mo vaega tubular. E mafai ona matua fa'ainisinia i ituaiga tioata fa'apitoa, ituaiga resini, ma le fa'asologa o le matagi o alava tioata. O nei fesuiaiga e mafai ona suia ina ia ausia sini eseese e aofia ai le maualuga o le pa'ū, maualuga maualuga, maualuga le fuaina o le vevela, faigofie vili, ma isi mea uma. (casing).

E le gata i lea, e mafai e masini vili filament ona viliina i le 30' paipa fa'afefiloi, o nisi o ia mea e mafai ona viliina le 6 o nei paipa i le taimi. E faigofie ona maua ni voluma o manu'a filament tu'ufa'atasi ma le maualalo o le galuega. Ole mea lea e tu'uina atu ai le tele o oloa ile tau maualalo.

Fa'alavelave

A'o fa'aogaina e masini manu'a filament alava tioata uumi e afifi ai tioata fa'asusu i totonu o fa'agaau, e fa'aogaina le fa'aputuga fa'afefiloi e fa'aaoga ai se ie tioata ua lalagaina i le resini. O lenei 'ie "pre-preg" o lo'o ta'atia faataamilo i se mandrel e fai ai se fa'agaau, ona fa'amālōlō lea e fa'ama'a i totonu o le fa'afefiloi. O le aoga o le faʻaaogaina o se ie e faia i tioata, nai lo le faʻaauau pea, e te maua le malosi o tioata i itu e lua. O lenei mea e fa'aopoopoina ai le malosi fa'aopoopo i le mea tu'ufa'atasi mo fa'aoga fa'amalosi ma fa'amalosi.

Fa'aliliuina Resin

Fa'atasi ai ma le fa'aliliuina o lo'o fa'aputuina le ie tioata i totonu o se limu i se foliga fa'apitoa. Ona fa'asusu lea o le ie i le resini e ala i se fa'agasologa o le fesiitaiga. O le resini o lo'o taofia i se vevela fa'apitoa i totonu o se va'a ma o le ie tioata o lo'o tu'uina i totonu o se vacuum. Ona tu'u atu lea o le resini i totonu o le si'osi'omaga gaogao o le tioata, fa'amalosi le resini i totonu o avanoa i le va o alava tioata i totonu o le ie. Ona fa'amālōlōina lea o le tu'ufa'atasi ma fa'amamaina e fai ai le vaega mulimuli.

Fa'apipi'i Fa'atusa

O mea fa'apipi'i e fa'aogaina le Bulk Molding Compounds (BMC) e fai ai siepi fa'afefiloi e fa'aoga ai le tui po'o le fa'a'omi'i. BMC ole ie tioata po'o alava tipi e fa'afefiloi ma se resini. O nei mea fa'apipi'i e tu'u pe tui i totonu o se limu ona fa'amalo pe fa'amalolo i lalo ole vevela ma le mamafa. O le aoga o mea fa'apipi'i fa'ameamea o le mafai lea ona fa'atopetope fa'atupu foliga lavelave i voluma.

E tele auala e tu'ufa'atasia ai le resini ma le tioata ma ua na'o ni nai metotia na fa'aaogaina i le gaosiga o pa'u fa'atasi. O le mea taua o le tu'ufa'atasi e faigofie ona vili i ni fasi vaega laiti. E le gata i lea, o le tuʻufaʻatasiga o tioata ma resini e maua ai se mamafa faʻapitoa o le 1.8-1.9 e fatuina ai fasi mea e faigofie ona siiina mai le vaieli i le taimi o le viliina.

Mea Sese

A fa'apipi'i se polo fa'apipi'i o lo'o taula le meafaigaluega i totonu o le vaieli fa'atasi ai ma seti o "fa'ase'e". O le mea autu, o loʻo i ai se cone e fetaui ma se tina. O le tina o le ai ai ni vaega ma'a'ai ma'ai pe a fa'amalosi i luga le cone o le a "u'i" i totonu o le atigipusa, ma maua ai se taula e mafai ona lokaina le palaka i le tulaga ma fa'amalosi malosi e sili atu i le 200,000 lbs. Mo le fa'ase'e e "u'i" i totonu o le atigipusa o vaega ma'a'a po'o meafaitino e tatau ona sili atu le faigata nai lo le pusa lava ia, lea e masani lava ~ 30 HRC.

Fa'ase'e Tino Fa'atasi ma Fa'aofi

O le fa'aoga lona lua e sili ona fa'aaogaina o se fa'ase'e o se tino tu'ufa'atasi ma fa'amau fa'ama'a'a e maua ai le taula.

Fa'amau Fa'amau

O nisi polo e iai fa'amau e fai i u'amea, a le o le u'amea atoa po'o le pauta. O fa'amau u'amea pa'u e fai mai le fa'asa'oina o le pauta u'amea i foliga e mana'omia mai le fa'amau. E ui o le pauta u'amea e foliga mai e sili atu ona faigofie le oloina / olo ae fa'alagolago uma i le pauta u'amea, togafitiga vevela, ma le gaosiga o gaosiga.

Fa'amau u'amea

O nisi palaka tu'ufa'atasi e fa'aogaina se fa'ase'e tu'ufa'atasi ma fa'amau sima e tu'u ai le u i totonu o le pusa. E ui ina maaa tele mea sima, ae e matua pala'ai fo'i. Ole mea lea e mafai ai ona malepe lelei fa'amau sima ile taimi ole viliina pe a fa'atusatusa ile fa'amau u'amea. Ceramic ei ai le SG i le va o le 5-6, e faigofie ai ona aveese i le taimi o le viliina o latou u'amea.

Slip Millability

O le tele o le taulaiga o loʻo tuʻuina i taimi e viliina ai mo se palaka tuʻufaʻatasia e mafai ona galo i nisi taimi le sini moni o le viliina o palaka. O le sini autu o le fa'agaioiga mill up o le aveese lea o palaka mai le vaieli. Ioe, e taua le faia vave ma ia laiti vaega. Ae peita'i afai e te vave saeia le palaka ma e o'o lava i ni tipi laiti, ae e te le aveeseina otaota mai le vaieli e le'i ausia le sini. O le filifilia o se palaka e iai ni u'amea po'o ni fa'amau o le a faigata ai ona aveese uma otaota mai palaka ona o le mamafa patino o mea.

O le Vigor's Composite Bridge Plug ma le Frac Plug o lo'o gaosia mai mea fa'apitoa tu'ufa'atasi, fa'atasi ai ma filifiliga mo le u'amea ma fa'aputuga fa'atatau e fa'atatau i fa'amatalaga fa'atau. O a matou oloa na faʻapipiʻiina ma le manuia i suauʻu i Saina atoa ma le lalolagi atoa, mauaina o faʻamatalaga mataʻina mai tagata faʻaoga. Tautino i le lelei ma le faʻapitoa, matou te faʻamautinoa o matou fofo e fetaui ma manaoga tulaga ese o galuega taʻitasi. Afai ete fiafia ile Vigor's bridge plug series or downhole vili tool, faamolemole aua le faatuai e aapa atu mo nisi faamatalaga.

Mo nisi fa'amatalaga, e mafai ona e tusi i la matou pusameli info@vigorpetroleum.com& marketing@vigordrilling.com

tala fou (1).png