Leave Your Message
Mafua'aga o Fa'ailoga Fa'ailoga Packer

Alamanuia malamalama

Mafua'aga o Fa'ailoga Fa'ailoga Packer

2024-06-25
  1. Faiga fa'apipi'i
  • Fa'aleagaina le teuina: matua (vevela, la po'o le fa'avevela); fa'alavelave (le lelei le lagolago, uta mamafa).
  • Fa'aleagaina o fe'ese'esea'iga: ta'avale e le'i tutusa pe mimilo, po'o fa'ama'i e ala ile fa'ase'e e le'i lubricated.
  • 'Otioti i pito ma'ai: Le lava tape i tulimanu, pito maamaai i luga o taulaga, fa'amaufa'ailoga ma isi.
  • Leai o le lubrication.
  • Le iai o palapala.
  • Fa'aogaina o meafaigaluega fa'apipi'i sese.
  1. Fa'atino galuega
  • Fa'amatalaga o tiute le atoatoa: Fa'avasegaina o vai, tulaga masani o galuega po'o tulaga le tumau.
  • Fa'amau fa'ailoga ona o le ta'avale fa'apitonu'u pe a suia le mamafa.
  • Extrusion ona o le faʻalauteleina o le faʻamaufaʻailoga (funa, vevela, faʻalavelave faʻalavelave) pe ona o le faʻamalosi.
  • Pu'upu'u taimi fa'apalapala e o'o atu ai ile ma'u.
  • La'ei ma masae ona o le le lava o le lubrication.
  • La'ei fa'aleagaina ona o suiga o le mamafa.
  1. Soifua tautua

I le taimi masani, o le ola tautua o se faʻamaufaʻailoga polymeric e faʻatapulaʻaina i le matua ma le ofuina. O le vevela, faʻaogaina o le mamafa, numera o taʻamilosaga (faʻaliliuga, faʻafefe, faʻamalosi faʻainisinia) ma le siosiomaga o loʻo i ai se aafiaga i le aofaʻi o le ola tautua. O le matua e mafai ona avea ma se mea faʻapitoa faʻapitoa e pei o se faʻaletonu tumau, pe mafai ona mafua mai i se tali atu i vailaʻau i le siosiomaga. La'ei e mafai ona mafua mai i le oloina o le fa'amaufa'ailoga i luga o le isi fo'i luga i fa'aoga fa'amalosi, po'o le malosi o le fesuisuia'i o le mamafa i fa'aoga tumau. E fa'atuputeleina le tete'e o le ofuina i le fa'ateleina o le maaa o mea fa'amaufa'ailoga. O le pala o vaega u'amea ma le leai o se lubrication o luga e faateleina ai le fua o le ofuina.

  1. La'ititi ma maualuga le vevela

O le faʻamaufaʻailogaina o elastomers e faʻaitiitia malosi pe afai e maualalo le vevela nai lo le vevela fautuaina, ona o le gau o le elasticity. O mea e maualalo le vevela e mafai ona faia se sao taua i le faiga filifiliga mo faʻamaufaʻailoga elastomeric mo faʻaoga i lalo o le sami i vasa malulu. I le maualuga o le vevela e tupu ai le matua matua. Ole maualuga ole vevela mo elastomers e eseese ile va ole 100 ma le 300°C. Elastomers lea e mafai ona fa'agaoioia ile 300°C e foliga mai e leaga le malosi atoa ma le lelei o le ofuina. I le mamanu o le faʻamaufaʻailoga, e tatau ona faʻapolopolo le potu e faʻataga ai le faʻalauteleina o le elastomer ona o le faʻateleina o le vevela (faʻalauteleina o le vevela o mea faʻamaufaʻailoga e tusa ma le tasi le faasologa o le tele e sili atu nai lo uʻamea).

  1. Omiga

O le mamafa o loʻo tuʻuina atu i luga o le faʻamaufaʻailoga e mafai ona iʻu ai i le faʻaleagaina tumau o le faʻamaufaʻailoga (faʻapipiʻi faʻapipiʻi) . O le isi faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai i le maualuga o le mamafa, o le fulafula (10-50%) o le voluma elastomer e ala i le faʻaogaina o vai lelei mai le siosiomaga. E talia le fula fa'atapula'a pe a fa'atagaina e le fa'ailoga fa'ailoga.

  1. Eseesega o le mamafa

O le elastomer e tatau ona i ai se faʻalavelave faʻafefe sili ona lelei pe afai o loʻo i ai se eseesega tele o le mamafa i luga o le faʻamaufaʻailoga. Extrusion o le mafuaʻaga sili ona taatele o le toilalo i faʻamaufaʻailoga maualuga i le vevela maualuga. E mafai ona fa'ateleina le fa'afefeteina o se fa'amaufa'ailoga e ala i le fa'ateleina o lona ma'a'a. E mana'omia e fa'amaufa'ailoga sili atu le fa'alavelave ma le fa'apotopotoga fa'apitoa mo fa'amaufa'ailoga lelei. Ole va fa'amaufa'ailoga e tatau ona fa'aitiiti e mana'omia ai le fa'apalepale vaapiapi ile taimi ole gaosiga.

  1. Taamilosaga o le mamafa

O le taamilosaga o le mamafa e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le elastomer e ala i le faʻalavelave faʻalavelave. O le ogaoga o le faʻaleagaina o le elastomer o le a faʻalagolago i le tuʻufaʻatasia o kasa o loʻo i ai i luga o mea faʻamaufaʻailoga ma le vave o le suiga o le mamafa. O mea e sili atu le tutusa o le elastomeric (eg Viton) e sili atu ona tete'e i le pa'u pa'u nai lo elastomers (e pei o Kalrez ma Aflas) lea e masani ona i ai le tele o pu laiti. O le fa'aletonu e tupu tele ile fa'aogaina ole kesi. Afai e tupu le ta'amilosaga o le mamafa, e mana'omia se fa'amaufa'ailoga fufusi aua e fa'atapula'a ai le fa'atuputeleina o fa'amaufa'ailoga i le taimi o le fa'amama. O lenei manaʻoga e feteʻenaʻi ma le manaʻomia ona maua se avanoa mo le faʻalauteleina o le vevela ma le fulafula o le faʻamaufaʻailoga. I fa'aoga fa'amalosi e mafai ona fa'alavalava pe fa'amauina le elastomer e fa'amaumau fa'amaufa'ailoga.

  1. Fa'aoga malosi

I fa'aoga malosi o le fete'ena'iga o le fa'amaufa'ailoga fa'atasi ai ma le ta'amilosaga po'o le fa'asolo (sliding) e mafai ona mafua ai le ofuina po'o le extrusion o le elastomer. Fa'atasi ai ma se fa'ase'ese'ese, e mafai fo'i ona tupu le ta'avale o le fa'amaufa'ailoga, lea e faigofie ona fa'aleagaina. O se tulaga faigata o le tuʻufaʻatasia o faʻamalosi maualuga ma se faʻaoga malosi. Ina ia faʻaleleia atili le faʻafefe o se faʻamaufaʻailoga e masani ona faʻateleina lona maaa. O le maualuga maualuga o le maaa o lona uiga o le maualuga atu o le faʻalavelave ma le faʻapipiʻi malosi e manaʻomia e mafua ai le maualuga o le feteʻenaʻiga. I le faʻaogaina malosi o le faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga e tatau ona faʻatapulaʻa i le 10-20%, ona o le fulafula o le a mafua ai le faʻateleina o le feteʻenaʻiga ma le ofuina o le elastomer. O se meatotino taua mo le faʻaogaina o le malosi o le maualuga o le maufetuunaʻi, o lona uiga o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma se mea faʻafefe.

  1. Faailoga nofoa faamau

O le mamanu faʻamaufaʻailoga e tatau ona faʻatagaina mo (10-60%) fulafula o le elastomer i le suauu ma le kesi. Afai e le lava le avanoa o le a tupu le extrusion o le faamaufaailoga. O le isi vaega taua o le tele o le extrusion gap. I omiga maualuga e na'o ni va'a la'ititi la'ititi e fa'atagaina e mafua ai le mana'omia mo fa'apalepale mau. I le tele o tulaga e mafai ona faʻaogaina mama anti-extrusion. O le mamanu o le nofoa e tatau foi ona amanaia manaoga faʻapipiʻi o le faʻamaufaʻailoga. I le taimi o le faʻapipiʻiina o le faʻalauteleina o le elastic (faʻaloaloa) e le tatau ona iʻu i le faʻaleagaina tumau ma e le tatau ona faʻaleagaina le elastomer i tulimanu maʻai. E taua le maitauina o mamanu faʻamaufaʻailoga e matua saogalemu lava, aua e le faʻalauteleina le faʻamaufaʻailoga i le taimi o le faʻapipiʻiina, o le tulaga lea i se mamanu faʻamaufaʻailoga piston. I le isi itu, o mamanu faʻamaufaʻailoga gland e sili atu ona faigata ona gaosia ma e faigata ona maua mo le faʻamamaina ma mo le faʻamaufaʻailoga.

  1. Fegalegaleai ma hydrocarbons, CO2 ma H2S

O le ulu atu o hydrocarbons, CO2 ma H2S i totonu o le elastomer e mafua ai le fula. O le fula e ala ile hydrocarbons e fa'ateleina ile mamafa, vevela ma mea manogi. O le faʻaleleia o le voluma faʻaleleia e faʻatasi ma le faʻamaluluina malie o mea. O le fula e ala i kasa e pei o le H2S, CO2 ma le O2 e fa'atupula'ia i le mamafa ma fa'aitiitia teisi i le vevela. Suiga o le mamafa pe a maeʻa le fula o le faʻamaufaʻailoga e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻamaufaʻailoga. O le H2S e tali atu ma nisi polymers, e mafua ai le feso'ota'iga ma o le mea lea e le mafai ona toe fa'afo'iina le mea fa'amaufa'ailoga. O le fa'aleagaina o elastomers i su'ega fa'amaufa'ailoga (ma atonu fo'i i le tautua) e masani lava ona la'ititi nai lo su'ega fa'atofu, masalo ona o le puipuiga e ofoina mai e le fa'amaufa'ailoga i le osofa'iga o vaila'au.

  1. Fegalegaleai ma vailaau lelei togafitiga ma iniseti corrosion

Iniseti corrosion (o lo'o i ai amine) ma le togafitia o sua fa'amae'aina e matua fa'amalosi i elastomers. Ona o le lavelave o le tuufaatasiga o le iniseti corrosion ma togafitiga lelei vailaau ua fautuaina e fuafua le tetee o le elastomer e ala i le suʻega.

Vigor e tele tausaga o le poto masani i pisinisi i le gaosiga ma le gaosiga o meafaigaluega faʻamaeʻaina, o ia mea uma e mamanuina, gaosia ma faʻatau atu e tusa ai ma tulaga API 11 D1. I le taimi nei, o packers na gaosia e Vigor ua faʻaaogaina i le tele o suauʻu suauu i le salafa o le lalolagi, ma o faʻamatalaga mai tagata faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi ua matua lelei, ma o tagata faʻatau uma e naunau e oʻo atu i le galulue faʻatasi ma i matou. Afai e te fiafia i Vigor's packers poʻo isi viliina ma faʻamaeʻaina logging meafaigaluega mo le suauʻu ma kesi alamanuia, faʻamolemole aua le faatuai e faʻafesoʻotaʻi ma Vigor's faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa e maua ai le lagolago faʻapitoa faʻapitoa ma oloa sili ona lelei.

asd (4).jpg