Leave Your Message
Bruk av gjenfinnbare broplugger

Bransjekunnskap

Bruk av gjenfinnbare broplugger

2024-09-20

En broplugg er et spesialverktøy nedihull designet for å isolere brønnhull på en valgt dybde. Når innstilt, hindrer broplugger at væsker fra en nedre sone når en øvre sone eller overflaten. Når den først er på plass, kan den øvre sonen fortsatt gjennomgå reparasjoner som vedlikehold av overflateutstyr, brønnopprydding, stimulering eller midlertidig forlatelse av den nedre sonen.

Retrievable bridge plugs (RBPs) inkluderer mekanismer for å frigjøre og trekke tilbake pluggen for uthenting fra brønnhullet etter at arbeidet er utført. RBP-er er vanligvis sammensatt av kiler som forankrer pluggen til foringsrøret, en indre hoveddor, ytre hus og et tetningselement.

Mange situasjoner i gruve-, olje- og gass- og geotermisk industri krever at et brønnhull forsegles fra overflaten etter at boringen er fullført. Noen av disse applikasjonene inkluderer brønntesting, soneisolering eller midlertidig stengning av en brønn for kompletteringsservice. Hentbare broplugger er ideelle for alle nedihullsoppgavene der en sikker, gjenvinnbar trykkbarriere mellom ulike deler av en brønn er avgjørende.

Når den er satt på plass, gjør en broplugg det mulig å utføre operasjoner på en distinkt del av brønnen uten å påvirke den andre.

Disse allsidige arbeidshestene kan eliminere behovet for flere turer, noe som gjør dem til et kostnadsbesparende distribusjonsalternativ.

Soneisolasjon

En bruk av uthentbare broplugger er for soneisolering. Si for eksempel at du vil konvertere en gassinjektorbrønn til en produsentbrønn. For å lette operasjonen kan en uthentbar broplugg isolere sonen, skape en gasstett forsegling (selv i et HPHT-miljø) for å utføre riktig rørkuttet. Bruk av riggfri intervensjon med en uthentbar broplugg kan spare flere riggdager, redusere risikoen og redusere overhalingskostnadene.

Midlertidig stengning av en brønn for utstyrsreparasjon

Hentbare broplugger kan også brukes til å midlertidig stenge en brønn for reparasjon av utstyr. Tenk deg dette scenariet: du merker en trykkintegritetssvikt mens du produserer, og du fastslår at trykktapet skyldes en lekkasje i produksjonshuset mellom den øvre kompletteringspakningen og foringsrørhengeren. En gjenvinnbar broplugg kan utplasseres for å isolere reservoaret. Når de er isolert, kan den øvre kompletteringspakningen og enderøret (venstre in situ) kuttes og hentes. Produksjonshusets integritet kan gjenopprettes. I tillegg kan en ny fullføringsstreng med redusert størrelse kjøres. Så, når nødvendig utstyrsreparasjon er fullført, kan den uthentbare bropluggen lett deaktiveres for å la produksjonen starte igjen. Ved å bruke en gjenvinnbar broplugg stenges en brønn bare midlertidig, noe som sparer flere dagers riggtid.

  • Hentbare broplugger er også en ideell løsning i disse situasjonene:
  • Brønnhodereparasjon, vedlikehold og utskifting
  • Soneisolasjon, vannavstengning eller behandling
  • Midlertidige oppgivelsesoperasjoner
  • Midlertidig suspensjon
  • Forinstallasjon i kompletteringsrør for pakkerinnstilling
  • Innstilling for beredskapspakker
  • Testing av produksjonsrør
  • Plugging av kompletteringer med skadede nippelprofiler
  • Oppheng av kompletterende tilbehør innenfor rørstreng
  • Gjennomføring av rør
  • Formasjonsbrudd, surgjøring og testing

Vigors Retrievable Bridge Plugs representerer vår siste innovasjon innen olje- og gassindustrien, designet for å forbedre operasjonell effektivitet og pålitelighet. Før deres offisielle lansering gjennomførte våre dyktige tekniske ingeniører en serie strenge laboratorietester og felttester for å sikre at alle aspekter av produktet oppfylte eller overgikk de krevende standardene som kreves for bruk i den virkelige verden. Disse omfattende evalueringene bekreftet at våre Retrievable Bridge Plugs effektivt kan motstå presset og forholdene i felten.

Vi er forpliktet til å levere løsninger av høy kvalitet tilpasset våre kunders behov. Hvis du er interessert i bropluggserien vår eller andre boreverktøy nedihulls, eller hvis du har spesifikke krav til utvikling av nye produkter, ikke nøl med å ta kontakt. Vigors dedikerte team er ivrige etter å gi deg eksepsjonell støtte og de beste løsningene for dine prosjekter. Din suksess er vår prioritet!

For mer informasjon kan du skrive til vår postkasse info@vigorpetroleum.com &marketing@vigordrilling.com

nyheter (2).png